autokem

AutoKem – Autoglymin virallinen maahantuoja

AutoKem on toiminut Autoglymin virallisena maahantuojana Suomessa jo vuodesta 1991. Meiltä saat autonhoidon edelläkävijätuotteet, aina lähes sadan prosentin toimitusvarmuudella. Asiakastyytyväisyytemme on tutkitusti Suomen korkein.

Autoglymin ja AutoKemin juurilla

Autoistumisen myötä Suomeen alkoi nousta vauhdilla autokorjaamoita 1960-luvulta lähtien. Samoihin aikoihin eräs innokas autoharrastaja kehitti Englannissa ainutlaatuisen menetelmän käytettyjen autojen maalipinnan kunnostamiseen. Vuonna 1965 syntynyt Autoglym sai pian asiakkaakseen Aston Martinin, Mercedes-Benzin ja Volkswagenin.

Britanniassa jo hovihankkijaksi edenneen Autoglymin tuotteet rantautuivat Suomeen vasta 1990-luvun taitteessa. Yrjö V. Leeven perustamalle AutoKemille myönnettiin Autoglym-tuotteiden maahantuontioikeus vuonna 1991. Samaan aikaan poika, Yrjö R. Leeve, tuli mukaan yrityksen toimintaan Lea-vaimoineen; seuraavana vuonna mukaan lähti myös toinen poika, Tom.

Lama lisäsi kysyntää käytettyjen autojen ehostukselle ja hoidolle, eikä Suomessa ollut tarjolla vastaavia tuotteita. Autoglym-tuotteita käyttivät pian autofiksaamot ja autoja ehostavat ammattilaiset ympäri maata, ja toiminta kasvoi kymmenen prosentin vuosivauhtia. Kun tieto mullistavista vahoista levisi yleisesti, niin piti käynnistää myös kuluttajamyynti.

Liikkuvat varastot ja uusin tekniikka

Autoglym-tuotteiden ammattikemikaalien jakelu on perustunut alusta alkaen innovatiivisiin liikkuviin pakettiautoihin ja asiakkaita palveleviin myyntimiehiin: tuotteet jaellaan ammattiasiakkaille pakettiautoista heti asiakastapaamisen yhteydessä. Vuonna 1995 yhtiön tukikohdaksi saatiin asianmukaiset tilat Kangasalta. Nykyisin varastoja  on Kangasalan lisäksi myös Helsingissä, Oulussa ja Kuusamossa; liikkuvat autot ja myyntimiehet kiertävät maata edelleen.

AutoKem siirtyi kokonaan Leeven veljesten ja Lean omistukseen 1999. Jo alkuvuosina laskutukseen ja varastonhallintaan kehitettiin moderneja ratkaisuja. Samaan aikaan Autoglym-tuotteet vahvistivat asemiaan kotimaan markkinassa. Tuotteiden korkeasta laadusta kertovat osaltaan lukuisat Tekniikan Maailman ja Tuulilasin testien ykkössijat. ”Mestari piti pintansa”, julisti TM-lehti autovahoja vertailevissa testeissään.

 

Mestari pitää pintansa

Autoglymin tuotteet on tunnettu aina korkeasta laadustaan. Tuotteet valmistetaan edelleen Ison-Britannian Letchworthissa, vaikka niitä myydään ympäri maailmaa aina Amerikasta Australiaan saakka. Alunperin ammattilaisille suunnitellut autonhoitotuotteet kehitetään huippuluokan laboratorioissa ja uutuudet pääsevät markkinoille vasta pitkällisen testauksen tuloksena. Yhteistyö johtavien autonvalmistajien, kilpatallien ja maalivalmistajien kanssa takaa tuotteiden yhteensopivuuden niin nykyisten kuin tulevienkin viimeistelytuotteiden kanssa.

AutoKem on panostanut vahvasti asiakastyytyväisyyteen aina toimintansa alusta lähtien. Laadukkailla tuotteilla, lähes 100 % toimitusvarmuudella ja joustavalla palvelulla haluamme säilyttää Suomen korkeimman asiakastyytyväisyyden myös jatkossa.

Autoglym-pesulat

Autoglym-pesulassa saat ammattitaitoista autonhoitopalvelua Autoglym-asiantuntijoilta. Teemme ilmaiseksi maalipinnan kuntokartoituksen, jonka jälkeen suosittelemme sopivia autonhoitopalveluita.